Vuorokausi valokuvina

sunnuntai 20. elokuuta 2017

Olen niin onnellinen, että saan vielä viettää kotiäidin arkea. Meillä perusarjen sisältö vaihtelee päivittäin ja tällaista meillä tapahtui ihan tuiki tavallisena sunnuntaipäivänä.


klo 10:36 
Nykyisin en enää käytä herätyskelloa, ellei minulla ole jotain aikataulutettua menoa heti aamusta, sillä pikku A herättää minut normaalisti viimeistään klo 9 aikaan. Tänä aamuna tähän ”sääntöön” tuli poikkeus, ja nousemme sängystä vasta klo 11 aikaan.


klo 11:19 
Olen enimmäkseen iltaihminen ja nautin siitä, jos aamut saa viettää rauhassa ilman mitään kiirettä. Olemme ottaneet nyt tavaksi syödä aamupala yhdessä koko perheen kera, sillä kohta myös pikku A alkaa syödä kiinteitä ruokia rintamaidon lisäksi, ja haluamme, että ruokailuista tulisi mukavia koko perheen yhteisiä hetkiä.


klo 12:01 
Pikku A jaksaa normaalisti aamuisin touhuta pari tuntia, kunnes hän jo nukahtaa ensimmäisille päiväunille. Silloin on hyvä aika antaa hänen makoilla ja puuhailla lattialla. Tai no nykyään hän ei oikein malta ainoastaan makoilla, vaan haluaa vain kieriä mahdollisimman kauas viltiltään.


klo 12:50 
Muistan, että pikku A:n kynnet alkavat olla jo niin pitkät, että ne kaipaavat lyhennystä. Kynsien leikkaaminen ei olekaan enää niin helppoa, sillä pienet sormet tahtovat tarttua kaikkeen mielenkiintoiseen, eivätkä kädet pysy aloillaan. Kuitenkin saan ajoitettua saksien puristamisen aina silloin, kun välissä ei ole muuta kuin leikkausta vailla oleva kynsi.


klo 13:17 
Nyt on pikku A:n päiväuniaika. Paras paikka päiväunille nukahtamiseen on puolisoni syli. Siinä on varmasti niin lämmintä, turvallista ja mukavaa nukahtaa tuntien vanhemman rauhoittavan sydämensykkeen ja hengityksen.


klo 14:50 
Tämän päiväuniajan käytän tehokkaasti suunnitellen taas muutaman uuden imetyskorun ja tilaten niihin tarvikkeet. Samalla sekunnilla, kun saan tilauksen valmiiksi, pikku A herää ja tarjoan hänelle äidinmaitoa välipalaksi suoraan tissistä.


klo 15:18 
Täytän kestovaippoja mukaan kauppareissulle, sillä eihän ikinä voi tietää millä sekunnilla tarve vaipanvaihdolle tulee. Jos lähden parin tunnin reissulle jonnekin, pakkaan normaalisti hoitoreppuun mukaan kaksi tai kolme kestovaippaa ja sen lisäksi meillä on vielä hätävarana vähintään saman verran kertakäyttöisiä vaippoja.


klo 15:27 
Syömme vielä puolisoni tekemää helppoa ”pikaruokaa”. Hän rakastaa yli kaiken tonnikalakastiketta ja ruskeita papuja, joita minä suostun välillä syömään, vaikka ne eivät ole suurinta herkkuani. Puolisoni sanoja lainaten ”pääasia on, että saa mahan täyteen” on tämän ruokailun motto.


klo 15:59 
Kotitalomme edustalla on tehty tänä kesänä muutoksia liikennejärjestelyissä ja löysin itseni pohtimasta näitä merkintöjä matkalla kauppaan. Ne eivät olleet siskoni nimikirjaimet tai jotain muita salaisia merkintöjä, vaan lyhenteet jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden väylistä.


klo 16:32 
Innostun kiertelemään kaupoissa, ja lopuksi pikku A alkaa olla hieman levottomana vaunuissa, joten tarjoan hänelle tissiä, josko se auttaisi. Nälkä ei ollutkaan vielä tarpeeksi suuri, vaan hänestä on paljon mielenkiintoisempaa tutkailla vaunuihin tekemiäni uusia lisäosia. Ja kuten hänen tapoihinsa kuuluu, sitä pitää yrittää maistella. Pian kauppaan menon jälkeen pikku A kuitenkin ilmaisee selkeästi haluavansa tissiä heti, joten siirrymme tyhjän kahvion penkeille viettämään ruokailuhetkeä.


klo 17:21 
Selviämme uljaalla ratsullamme ruokakaupasta ulos, ja kävelemme pikkuhiljaa uloskäynnille siinä toivossa, että ulkona pauhaava sade hellittäisi ennen kuin menemme pihalle asti. Matkan varrella käyn lainaamassa työpaikaltani varasateenvarjon ja pikku A tuudittautuu päiväunille vaunujen keinuntaan.


klo 17:34
Sade ei vieläkään lakannut, joten pysähdymme laittamaan vaunujen päälle sadesuojan. Halusin vaunujen kuomun uusimisen jälkeen uusia myös sadesuojan suojapussin sellaiseksi, että se sopisi vaunujen uudistuneeseen ilmeeseen paremmin. Nyt sateenkaaren alta löytyykin sininen sateensuoja. 


klo 18:01 
Päästyämme kotiin pyykkivuoromme alkoi. Saatuani ensimmäisen koneellisen pyörimään tulen pikaisesti sisälle leipomaan herkullista siemennäkkileipää. Tällä kertaa muokkasin siskoltani saamaa näkkärireseptiä lisäämällä sinne auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan- ja seesaminsiemenien lisäksi vielä hampunsiemeniä. Leipomisen aikana yksi parhaista ystävistäni soittaa minulle ja ehdimme vaihtamaan rauhassa kuulumiset, ennen kuin minun pitää mennä käymään pyykkituvassa.


klo 19:16 
Käyn laittamassa toisen koneellisen pyykkiä pyörimään ja siirrän edellisestä koneellisesta kestovaippojen täytteet kuivausrumpuun. Sen jälkeen koitamme ottaa pikku A:sta kuvia isänsä vanhassa potkupuvussa. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, sillä pieni vekkulimme on hereillä ollessaan hyvin eläväinen. 


klo 19:43 
Kuvausten jälkeen pikku A saa taas koittaa valloittaa maailmaa, ja hän ehtiikin syöksyä suoraan sohvan alle sillä välin, kun käyn katsomassa siemennäkkäreiden tilanteen uunissa. Voi sitä riemun määrää, kun hän pääsee kierimään sohvalle saakka ja maistelemaan sohvan jalkaa.


klo 19:58 
Puolisoni jää seuraamaan pikku A:n valloitusyrityksiä, kun itse livahdan hakemaan pyykit pyykkituvasta. Koitamme kestovaippailla mahdollisimman paljon, joten meidän perheessä se tarkoittaa sitä, että vaippoja pestään joka toinen päivä. Olen siis onnellinen siitä, että meidän rapussamme on taloyhtiömme pyykkitupa pesukoneineen ja kuivausrumpuineen, missä saan pyykin niin nopeasti puhtaaksi, pehmeäksi ja kuivaksi.


klo 20:03 
Ehdin vielä syömään välipalan rauhassa, ennen kuin puolisoni lähtee auttamaan ystäväpariskuntaamme heidän remontissa. Jäämme siis ensimmäistä kertaa pikku A:n kanssa kaksin yöksi kotiin.


klo 20:23 
Pikku A aloittaa jokailtaisen tankkauksen ja nukahtaa saatuaan mahansa täyteen. Otan vielä muutaman kuvan suloisesti nukkuvasta vauvastamme, kunnes jätän hänet jatkamaan uniaan rauhassa.


klo 21:16 
Pääsen aloittamaan myöhään venähtäneen iltaruoan tekemisen. Haluan käyttää tämän vapaan hetken tehdäkseni ison satsin kasvissosekeittoa, että seuraavana päivänä voisin keskittyä ruuanlaiton sijaan muihin puuhiin.


klo 21:27 
Saan viimeiset keiton ainekset lisättyä kattilaan, ja odotellessani kasvisten kypsymistä ehdin siirtämään päivällä ottamani kuvat tietokoneelle. Puolisoni ei pidä kesäkurpitsasta lainkaan, mutta sujautin sitä ovelasti sosekeittoon, joten uskoisin, ettei se häiritse häntä laisinkaan. Saan juuri täytettyä lautaseni sosekeitolla, kun kuulen pikku A:n heränneen. 


klo 22:32 
Olen saanut nyt imetettyä ja pestyä pikku A:n pyllyn, kun pääsen palaamaan soppalautasen ääreen. Käytän tämän pienen hetken myös somettamiseen, samalla kun lappaan keittoa naamaani ja valvon, ettei pikku A:lle satu mitään pissavahinkoja ilmakylvyn aikana.


klo 23:17 
Istahdan vielä hetkeksi lattialle pikku A:n kanssa, ja herkuttelen hieman tajuttoman hyvillä suklaalaku-kuulilla iltajuoman kera. Siitä siirrymme vaipanvaihdon ja hampaidenpesun jälkeen sänkyyn.


klo 23:45 
Soitamme vielä puolisolleni FaceTime -puhelun ja toivotamme oman tapamme mukaisesti hyvää yötä toisillemme. Tämän jälkeen alkaa iltahulinointi ja tankkaus, ennen kun pikku A rauhoittuu yöunille.


klo 00:53
Pikku A on vihdoin nukahtanut ja voin itsekin nukahtaa levollisin mielin.

Millaisilta teidän päivät näyttävät? Onko arkenne rutinoitunutta vai löytyykö sieltä vauhtia ja vaarallisia tilanteita? Onko teidän päivät aamu- vai iltapainotteisia?

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© Kasvava koti. Design by FCD.