Kukkivat kasvit

sunnuntai 10. syyskuuta 2017



Ympärivuotisten viherkasvien lisäksi meillä on ollut tänä kesänä orvokkeja ja hortensioita parvekkeellamme. Halusin keväällä pikku A:n nimiäisiin kukkia, mutta olisi ollut tylsää heittää leikkokukkia muutaman päivän jälkeen roskiin. Joten istutin sinkkiruukkuihin orvokkeja ja puolisoni äiti toi vielä hortensioita juhliin, ja olemme nyt saaneetkin nauttia niistä kukista koko kesän!


Oma äitini ei uskonut, että saisin hortensiat pysymään muutamaa viikkoa pidempää hengissä, mutta kyllä ne vielä näyttävät ihan hyville neljänkin kuukauden jälkeen. Toivoisin pystyväni pitämään hortensiat pidempäänkin kuin yhden kesän hengissä, mutta en tiedä riittääkö minulla vielä rahkeet siihen. Orvokkeja olen jo tottunut hoitamaan ja ne pysyvätkin runsaassa kukkaloistossa niin pitkään, kuin muistaa aina nyppiä lakastuneet kukat pois ja kastella niitä. Nyt kun olimme mökkireissulla kuun vaihteessa, orvokkien hoito jäi ja ne ehtivät kuivahtamaan liikaa ennen kuin palasimme kotiin, joten ne joutavat nyt roskiin.


Olemme saaneet myös sisällä jännityksellä odottaa ja ihailla chilin sekä paprikan kukkimista. Chili aloitti kukintansa jo kesällä, mutta ei ole vieläkään lopettanut sitä! En siis tiedä chilin kasvattamisesta mitään, eikä lahjaksi annettujen siementen laji ole tiedossa, joten koko kasvin kasvatus on ollut yhtä ihmettelyä. Muutaman minichilin siitä olen jo saanut ja nyt vain mielenkiinnolla seurailen ja hoidan, josko saisin pidettyä myös sen talven yli hengissä.


Paprikan kasvatus on ollut taas chiliin verrattuna hyvin hidasta ja rauhallista puuhaa. Paprikan ensimmäiset kukkaset avautuivat vasta elokuun lopussa. Nyt siellä näyttäisi olevan jo jotain raakiletta tulossa.


Onko teillä ollut kesäkukkia? Tai oletteko itse kasvattaneet syötävää? Onko teillä vinkkejä tälläiselle aloittelevalle viherpeukalolle?

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© Kasvava koti. Design by FCD.