Viehättävät vaunut

sunnuntai 30. heinäkuuta 2017



Autottomina näimme tärkeäksi asiaksi hankkia hyvät yhdistelmävaunut lapsellemme, että pääsisimme helposti liikkumaan kotia pidemmälle. Itse tykkään siitä, että tavarat saa liikkumaan mukana kevyesti, kun kuitenkin hamstraan aina liikaa tavaraa mukaani, mihin tahansa menenkin. Löysinkin onneksi nettikirpputorilta minua ja puolisoani miellyttävät mustat Teutonia Elegance yhdistelmävaunut, jotka ihanan ystäväni avustuksella saatiin meille kotiin saakka jo pari kuukautta ennen laskettua aikaa.


Kuten käytetystä tavarasta voikin olettaa, vaunut olivat jo nähneet elämää sekä saaneet osakseen auringon säteitä. Tämä yhdistelmä tarkoitti siis sitä, että aikaisemmin täysin musta kuomu oli haalistunut punertavan sävyiseksi. Eihän tälläinen pieni värinmuutos varmaankaan pistä monen silmään, mutta minua se alkoi pikkuhiljaan häiritä. 


Olin nähnyt aikaisemmin kuvia tuunatuista lastenvaunuista, ja nyt kun omat vaunut kaipasivat pientä uudistusta, päätin lähteä selvittämään, miten voisin onnistua tuunausunelmassani. Olin ehtinyt jo ostamaan miellyttävän näköisen kuomukankaan ennen kuin olin täysin varma, miten onnistuisin ompelemaan sen. Onneksi Facebook on täynnä mahtavia ryhmiä, mistä voi saada apua moneen ongelmaan ja sainkin sieltä hyviä vinkkejä uutta kuomua varten.


Ohjeista rohkaistuneena riisuin vaunujen kuomuraudoista vanhan kuomukankaan pois ja taiteilin niiden päälle uuden kuomun kaavat. Piirsin vielä tekemäni kaavat puhtaaksi ja täysin symmetrisiksi kaavapaperille, kunnes uskalsin tehdä testikappaleen ylisuurilla saumanvaroilla vuorikankaasta sekä kaapista löytyvistä jämäkankaista. 


Kuomun testikappale olikin niin hyvä, etten nähnyt tarvetta millekkään muutoksille, vaan uskalsin leikata varsinaisista kankaista loput kuomun osat ja alkaa ommella. Tämä projekti oli tähänastisista kaavoituksistani suurin ja kaikkien saumojen ompelu vaati enemmän miettimistä kuin normaalisti. Halusin lisätä heijastinterenauhaa sekä led-valonauhaa kuomun osien saumoihin. Kuomussa oli kuomurautoja vain kaksi, joten minun täytyi lisätä pariin saumaan myös paksua muovilankaa tukevoittamaan sitä.


Lopulta onnistuin muutaman päivän ompelu-urakan jälkeen saamaan täysin uuden näköisen kuomun valmiiksi! Tässä kuomussa on vanhaan verrattuna suurempi aukeava väliosa, joka auttaa ilmaa kulkemaan kuomun alla paremmin sekä pieni lisälippa, joiden avulla kuomu suojaa lasta paremmin auringolta. Nyt vaunumme miellyttävät silmääni enemmän ja olenkin jo saanut kehuja hienosta ja tyylikkäästä vaunukuomustani. Näistähän tuli täysin viehättävät vaunut!


Viime päivinä on ollut onneksi vain aurinkoista, kun olemme lähteneet ulos kävelemään, ettei uutta kuomua ole vielä tarvinnut peittää vaunujen sadesuojan sisälle. Nyt loppukesästä on vielä niin valoisaa, että kuomuun lisätyt valot eivät pääse oikeuksiinsa. Osittain siksi odottelenkin innoissani syksyn pimeneviä iltoja, että pääsemme käyttämään kuomun valoja ulkona kulkiessamme. Toivottavasti valot näkyvät heijastimien lisäksi autoilijoille ja kanssakulkijoille niin hyvin, ettei meidän tarvitse pelätä yhteentörmäyksiä.


Mitenkäs oletteko te tuunanneet tai koristelleet lastenvaunujanne? Tai oletteko löytäneet käytettyinä jo valmiiksi teidän silmää miellyttävät vaunut?

2 kommenttia

Latest Instagrams

© Kasvava koti. Design by FCD.