Itsetehdyt imetyskorut

torstai 20. heinäkuuta 2017


Tutustuin sosiaalisen median kautta imetyskoruihin jo raskausaikana, ja sainkin minulle järjestetyissä babyshowereissa lahjaksi työkavereiltani Simple by Pinja:n Blue Pastels -imetyskorun. Silloin vielä ajattelin, että tuskin jaksan niitä tehdä itse ollenkaan, vaan mielummin ostan jonkun valmiin. Pian huomasinkin, että tuo sinisen sävyinen ihana koru ei sovi koko vaatekaappini sisällön kanssa yhteen ja aloin kaipaamaan myös muun sävyisiä koruja. En etsinyt aktiivisesti uusia imetyskoruja itselleni, mutta törmätessäni Pikkumuru:n nettikauppaan en voinut vastustaa kiusausta ostaa tarvikkeita uuteen imetyskoruun.

Pikkumuru:n nettikaupassa myydään koruihin sopivaa satiininauhaa vain metreittäin ja yhteen koruun tarvitsisin vähemmän kuin yhden metrin. En halunnut tuottaa hävikkiä ja siksi tilasinkin satiininauhaa kolmen metrin verran useampaa korua varten. Siitähän sitten innostuinkin, kun sain ideoida ja suunnitella monta uutta hyödyllistä sekä turvallista korua ihan itselleni.

Muistan harrastaneeni ala-asteella helmikorujen tekemistä ja rakastin sitä pienen pienien helmien kanssa näpräämistä. Odotin siis innolla tilauksen tekemisen jälkeen, että saisin helmet kotiini ja pääsisin hypistelemään, vaikkakin aika paljon isommilla helmillä kuin silloin lapsena. Mutta se tekemisen ilo ei ole hävinnyt minnekään!

Paketin saapumisessa meni pari päivää ja tietenkin heti helmet saatuani piti alkaa yhdistelemään helmiä. Koska olin suunnitellut korut jo tilausta tehdessä tarkalleen, ei itse kasaamisessa mennyt pitkään.


Koitin tehdä mahdollisimman omanlaiseni sekä itse tehdyn näköiset imetyskorut ja tein yhden punasävyisen korun pyöreistä helmistä, toisen värikkäistä monikulmioista, sekä kolmannen vihertävän "statement"-tyylisen imetyskorun, johon sain inspiraatiota Pinterest:n ihmeellisestä maailmasta.

Imetyskorujen ideana on antaa lapselle jotain turvallista hipelöitävää imetyksen, sylittelyn tai kantamisen ajaksi, että korun kantajan hiusten, vaatteiden tai ihon sijaan pienet voimakkaat sormet saavat puristua korun ympärille. Korujen nauha suljetaan turvalukolla, jolloin kuristumisen vaaraa ei ole, vaikka lapsi siitä kovaa nykäisisikin. Imetyskoruissa olevat helmet on tehty elintarvikelaatuisesta silikonista ja siten ovat turvallisia maisteluun tai pureskeluun. Eli lyhykäisyydessä imetyskorut ovat kauniita, turvallisia ja hyödyllisiä.


Ainakin meillä pikku A:n kädet tutkivat maailmaa ahkerasti ja Pinja:n imetyskorusta on ollut käyttöä jo hänellekin, joten uskon näiden uusien imetyskorujen pääsevät pian tosi toimiin!
Mitens teillä muilla? Oletteko jo aiemmin tutustuneet imetyskoruihin? Entä onko teillä imetyskorut kovassa käytössä? Oletteko jopa innostuneet tekemään niitä itse?

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© Kasvava koti. Design by FCD.