Herkulliset hippalot!

lauantai 12. elokuuta 2017


Viime viikonloppuna menin taas pitkästä aikaa Hippaloille! On niin omituista mennä nyt oman lapsen kanssa samoihin paikkoihin ja tapahtumiin, joissa on itse lapsena käynyt. Tosin tämä jo Hämeenlinnassa 40. kertaa järjestettävä lasten taidefestivaali Hippalot muuttuvat vuosi vuodelta, joten pääsin kokemaan jotain täysin uutta. 


Kävimme Hippaloiden avajaispäivänä torstaina pikku A:n kanssa kuuntelemassa ulkoilmakonsertin sekä äitien pienen kahvilapaussin jälkeen menimme katsomaan ja kokemaan sirkusta. Uskoisin, että samoihin aikoihin, kun minua on lapsena puraissut sirkuskärpänen, olen nähnyt juurikin Hippaloilla niin hienon sirkus esityksen, että muistan siitä vieläkin jotain. En tosin usko, että pikku A:lle jäi itse esityksestä pysyvää muistoa, mutta ainakin se rohkaisi meitä menemään uudestaan! 


Vaikka esitys oli suunnattu alle 1- vuotiaille, niin oli ihana ja huojentavaa, kun esityksen alussa muistutettiin erikseen, että lapsista saa tulla ääntä ja esitykseen saa reagoida monella tapaa. Tämä sai ainakin minut rentoutumaan täysin. Niin hyvin, että minäkin pysyin nauttimaan esityksestä täysin rinnoin, vaikka pikku A välillä kiinnostuikin muista lapsista enemmän kuin esityksestä tai halusi kertoa kommentoida esitystä jokellellen.


 On kyllä mieletöntä seurata oman lapsensa reaktioita eri asioihin, ja varsinkin tuohon mukavaan sirkustuokioon. Siitä huomasinkin, että olisi hienoa mennä säännöllisesti kokeilemaan kaikkea kotiarjesta poikkeavaa, joko kaksin pikku A:n kanssa tai koko perheen voimin. Joten sunnuntaina meidän piti vielä palata koko porukalla Hippaloille, ja löysimmekin kaverini vinkkaamaan Tuntupolun. 


Tuntupolku oli siis pieni nurkkaan rakennettu elämystila, joka oli täytetty erilaisilla elementeillä, materiaaleilla, väreillä ja kuvioilla. Pienessä majassa oli erilaisia ruoan näköisiä leluja, oli kärpässieni penkkejä, pieni kankainen puro,  erilaisia herneitä tai papuja sisältäviä pulloja, ja paljon muuta. Polun ideana siis oli, että kaikkea saa koskea, kokeilla ja tunnustella. Siellä oli pikku A:lle niin paljon uutta ihmeteltävää! Mielenkiintoisimpia taisi olla isot värikkäät kuviot, joissa oli kaarevat peilit sisällä. Ikänsä mukaisesti kaikkea olisi pitänyt saada kokeilla myös suulla. 


Olin jo torstaina käynyt testaamassa kahvila Pom Pom:n ja ihanan valikoiman houkuttelemana halusin viedä puolisonikin sinne herkuttelemaan! Kun olimme saaneet tankattua, menimme vielä yhdessä tutustumaan Dinolandiaan. Siellä pikku A pääsi liitelemään hirmuliskolla sekä makoilemaan dinosauruksen munan sisällä.


Meidän osaltamme Hippalot olivat sitten siinä tältä vuodelta. Toivon, että menemme taas ensi vuonna Hippaloille, ja että silloin pikku A saa kokea vielä enemmän Hippaloiden huvittelua. Taisi tämäkin tarjonta olla ihan tarpeeksi, sillä molempina päivinä hänelle maistui normaalia pidemmät päiväunet hänelle.


Kuinkas moni teistä on kuullut Hippaloista? Oletteko käyneet siellä? Entä mikä on paras Hippalo-muistonne?

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© Kasvava koti. Design by FCD.