Kivempi kello

tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kun uudessa asunnossamme tavarat alkoivat asettumaan paikoilleen, huomasin ettei seinäkellomme vain millään enään turkoosin värisenä sovi siihen. Jotain asialle olisi tehtävä jotenka mietiskelin jonkin aikaa mitä sille tekisin, kunnes muistin lasittoman taulukehyksen ja sain idean. Eli nyt on vuorossa ensimmäinen DIY postaus!


Oman näköisesi kellon tekemiseen tarvitset:
  • taulukehykset (melkein parempi jos ei ole lasia) 
  • kellokoneiston
  • värityskirjan, jos haluat tietää tarkalleen paljonko kello on suosittelen jotain kahteentoista osaan jaettua mandalaa
  • paperia tai tapettia
  • sakset
  • värikyniä
  • puukko, pora tai joku muu vastaava millä saat taulupohjaan reijän
  • viivoitin
  • kaksipuoleinen teippi tai liimaa 


Aloita poistamalla taulusta kehykset ja merkitsemällä pohjaan keskikohta kellokoneistoa varten. Valitse värityskirjasta sopiva/sopivat kuvat.


Itse ajattelin aluksi tekeväni triptyykin eli kolmen kuvan sarjan, mutta sitten kuvia väritellessä huomasinkin että saan siitä enemmän kellomaisen ja hienomman jos vain unohdan sen mustan paspiksen ja keskityn vain yhden mandalan väritykseen että se saa kokonaisuudessaan toimia "kellotauluna".


Väritä kuva/kuvat. Ja siinä samalla voi pitää myös ruokatauon, mutta varo sotkemasta väritystäsi ellet halua sinne myös jälkiä herkuttelusta. Ja värityksen lopuksi leikkaa väritettykuva haluamasi muotoon.


Tee reikä taulupohjan keskelle tai haluamaasi kohtaan valitsemallasi työvälineillä. Itselläni kävi niin hyvä tuuri että puolisoni poraili siinä samoihin aikoihin jotain omia juttujaan, jotenka pyysin häntä poraamaan minulle tuon yhden reijän ja hän sai sen kerralla täydelliseksi. Sen jälkeen leikkaa paperista tai minun tapauksessani ylijäämä tapetista taulupohjan kokoinen palanen ja kiinnitä väritettykuva siihen kaksipuoleisella teipillä tai liimalla. Tee myös näihin papereihin reikä kellokoneistoa varten. Laita taulupohjaan väritettykuva taustapaperin kanssa ja kehykset kiinni. Ruuvaa kellokoneisto paikoilleen ja lisää sinne paristot.


Ja näin sinulla on uusi hieno kello valmiina ripustettavaksi seinälle! Itse puoliksi sattumalta valitsin väreiksi keittiön ja olohuoneen verhoihin sopivat sävyt ja kellon kaveriksi pistin pari muuta taulua seinälle. Ylempi harakka taulu on äitiltäni lahjaksi saatu grafiikan vedos ja alhaalla on valmispakkauksen avulla tekemäni ristipistotaulu.

Lähetä kommentti

Latest Instagrams

© Kasvava koti. Design by FCD.